Miracolele Maicii Domnului! Icoanele prin care Maica Domnului îi ajută pe credincioșii!

Icoanele Maicii Domnului au atras întotdeauna credincioșii la rugăciune, fiind învăluite de o aură de legandăți fiind privite cu multă speranță.

De-a lungul timpului, Maica Domnului și-a arătat iubirea și mila față de oameni. De fiecare dată când omul s-a dus plin de credință în fața Maicii Domnului, rugăciunea i s-a îndeplinit și a avut parte de adevărate miracole.

Nu icoana face minuni, ci Maica Domnului își arată puterea prin care îi ajută pe credincioși. “Unele icoane sunt vindecătoare de boli, izgonitoare de duhuri rele, iar altele sunt aducătoare de ploi binecuvântate și protectoare ale mănăstirilor și familiilor credincioase. Fără îndoială, toate icoanele sunt făcătoare de minuni și ajutătoare credincioșilor. Dar unele poartă o harismă specială, pe care o simte numai cel ce se roagă mult și cu lacrimi în fața sfintelor icoane”, spune arhimandritul Ioanichie Bălan în cartea “Sfintele icoane făcătoare de minuni din România”.

Nu putem spune că o icoană a Fecioarei Maria este mai „făcătoare de minuni” decât alta, dar cea mai veche și mai valoroasă este considerată cea de la Mănăstirea Neamț. Încărcătura spirituală a acestei icoane vine din faptul că mii de călugări s-au rugat în fața ei în cele șase secole de existență, iar mulți dintre acești călugări au devenit sfinți. Legenda spune că icoana de la Neamț este o copie a icoanei Maicii Domnului din Lida și a fost adusă la noi în anul 1401, pe vremea lui Alexandru cel Bun.

O altă icoană renumită este cea a Maicii Domnului de la Nămăiești. Numeroși oameni suferinzi se întorc ușurați și cu cererile împlinite după rugăciunea făcută înaintea acestei icoane. După ce a fost găsită o icoană a Maicii Domnului într-o stâncă uriașă, oamenii au construit acolo mai întâi un schit, apoi mănăstirea cunoscută cu numele Nămăiești și au așezat la loc de cinste icoana găsită, care s-a dovedit a fi făcătoare de minuni.

Există astfel de icoane la Mănăstirea Hodoș-Bodrog de la Arad; la mănăstirile Nămăiești, Cetățuia Negru-Vodă, Cotmeana, Glavacioc, Trivale (toate din Argeș); la Biserica Vovidenia (Bacău); la Mănăstirea Izbuc (Bihor); la Catedrala Episcopală din Buzău; la Mănăstirea Călugăra din Caraș-Severin; la Mănăstirea Nicula din Cluj; la Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel din Constanța, precum și la Mănăstirea Dervent din același județ.

Mai sunt icoane miraculoase la Biserica Letca Nouă, din județul Giurgiu; la Biserica Mușetești și la Mănăstirea Tismana, din Gorj și la Mănăstirea Prislop, din Hunedoara.

Maica Domnului face minuni și prin icoanele sale de la Biserica Sfânta Adormire și de la mănăstirile Sfântul Pantelimon și Balaciu. Mai multe icoane ale Preasfintei Născătoare de Dumnezeu se află în mănăstirile din Vrancea: Dalhăuți, Valea Neagră, Lepșa și Poiana Mărului. În Timiș: la Mănăstirea Sfântul Gheorghe, iar în Tulcea, la Mănăstirea Celic-Dere, Maica Domnului face minuni prin două icoane ce o înfățișează.

Icoanele de la mănăstirile Florești, Bujoreni și Mălinești, din județul Vaslui, sunt tot făcătoare de minuni, la fel și cele de la Schitul Ostrov și Mănăstirea Dintr-un Lemn din Vâlcea. Și în București sunt icoane ale Maicii Domnului făcătoare de minuni la: Colțea, Olari, Mihai Vodă, Gradina Icoanei, Scaune, Sf. Împărați Constantin și Elena, Sf. Ciprian, Sf. Gheorghe Nou, Înălțarea Domnului-Teiul Doamnei.

Cumpără o carte:


Pe mine m-a operat Sfântul Nectarie


Patericul pe înțelesul copiilor


Colindul vieţii mele


Viața, minunile și acatistul Părintelui Ilie Lăcătușu


Sfântul Iov din Uglea (1902-1985).
Din Patericul Maramureșului


Creștinismul sau Biserica


Lângă Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor


Din temnițe spre Sinaxare – Danion Vasile (coordonator)


Doctorul de povesti


Pilde și istorisiri pentru copiii creștini.


Patericul Mirenilor


Cum sa ne crestem copiii. Canon de rugaciune pentru copilul bolnav


Minunile Sfântului Nectarie din Eghina Românească


Despre Avort- Motive, Traume, Consecințe


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana