Cea mai puternică rugăciune a celui necăjit către Maica Domnului! Spune-o și tu când ești lipsit de orice speranță, are mare putere de vindecare

Există momente în viață în care tristețea și necazul ne cuprind și, de cele mai multe ori, râmânem fără glas și fără speranță în fața vieții. Totul ni se pare atât de dificil și nu mai știm cui să îi cerem îndurare. Atunci când ai impresia că nimeni nu te ascultă și te înțelege, există totuși cineva care are puterea de a te lumina astfel încât să pornești cu încredere și dragoste la drum: Maica Domnului.

Iată o rugăciune pe care puțini dintre noi o cunosc, către Maica Domnului. Este vorba despre o rugăciune a celui necăjit, despre care se spune că ar avea o forță puternică, vindecătoare.

Rugăciune către Maica Domnului:

„Valuri de patimi ma impresoara; mare necaz si stramtorare imi umplu sufletul o, Intru-tot Sfanta Maica, linisteste sufletul meu cu pacea Fiului tau si alunga deznadejdea si intristarea sufletului meu cu harul Sau.

Potoleste furtuna pacatelor mele care ma frig precum un vierme in foc si stinge-i flacarile.

Umple-mi inima de bucurie, Preacurata Maica, si imprastie ceata nelegiuirilor mele de la fata mea, caci acestea ma impresoara si ma tulbura.

Lumineaza-ma cu lumina Fiului tau. Sufletul meu se simte sfarsit; totul imi este greu, chiar si rugaciunea.

Iata-ma, rece ca piatra. Buzele mele soptesc o rugaciune, dar inima mea nu tresalta. Necazurile m-au impresurat de pretutindenea.

Topeste gheata din jurul sufletului meu si incalzeste-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o incredere in apararea venita de la oameni, ci ingenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfanta Maica si Fecioara. Nu ma alunga de la fata ta, ci primeste rugaciunea robului tau.

Tristetea m-a cuprins. Nu mai pot rabda navalirile diavolilor. Nu am nici o aparare; nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit in lupta aceasta si nu am alta mangaiere decat in tine, Preasfanta Maica.

O, nadejdea si apararea tututror credinciosilor, nu trece cu vederea rugaciunea mea. Amin.