Icoana făcătoare de minuni a Sf. Antonie! 9 marţi la rând să mergi aici ca să ţi se rezolve toate problemele! Aici s-au îndeplinit cele mai arzătoare dorinţe! Ajută la căsătorie!

In fiecare zi de marti, curtea Bisericii Sfantul Anton din Capitala e plina ochi de credinciosi. Cei care s-au rugat timp de noua marti la rand la icoana facatoare de minuni din lacasul de cult spun ca li s-au indeplinit dorintele.

De dimineata pana seara, in zilele de marti, in curtea bisericii Sfantul Anton, din zona Unirii, abia daca poti arunca un ac. Deopotriva tineri si varstnici vin aici sa se roage pentru sanatate, pentru liniste in familie, spor in casa, reusite la scoala sau la locul de munca, copii si intalnirea jumatatii. Daca vei merge de mai multe ori, vei intalni aproape aceiasi oameni. Asta pentru ca se spune ca e bine sa vii la slujba, sa te rogi si sa dai acatiste la Biserica Sfantul Anton timp de noua marti la rand.

Parintele Zaharia, care slujeste la biserica, ne-a spus ca in cea de-a zecea marti se aduc drept multumire produse alimentare (faina, ulei etc.), care sunt sfintite. O parte se iau acasa, iar alta parte se lasa acolo, ajungand la oamenii saraci. De asemenea, se aduce o paine, care se imparte la noua persoane. Dupa cele noua marti, dorinta pe care si-a pus-o enoriasul se implineste. Oamenii vorbesc ca datorita rugaciunilor pe care le-au facut la icoana de la Sfantul Anton viata lor li s-a schimbat.

Si-au rezolvat problemele de tot felul pe care le aveau si au gasit linistea sufleteasca pe care o cautau. Sunt enoriasi care obisnuiesc sa vina la Sfantul Anton de ani de zile. Credinciosii povestesc ca dupa ce s-au rugat la icoana de la biserica Sfantul Anton li s-au indeplinit si cele mai arzatoare dorinte. Acatisele si rugaciunile ii ajuta, insa, si pe cei care, din diverse motive, nu reusesc sa vina la biserica in fiecare zi de marti, dar o fac macar o data. “Aveam un examen greu de dat la facultate. Nu am fost noua marti la rand, ci doar una singura, dar am reusit sa-l iau cu nota mare”, ne-a spus o studenta. Si vedetele se roaga la Biserica Sfantul Anton. Simona Trasca vine des aici ca sa se reculeaga.

Icoana a fost gasita intacta dupa un incendiu
Biserica Sfantul Anton este cel mai vechi lacas de cult, construit în Capitala de domnitorul Mircea Ciobanul, in jurul anului 1559. De altfel, in biserica se pastreaza mormantul lui Mircea Ciobanul. In anul 1847, un incendiu a afectat serios constructia din lemn, care servea drept capela pentru Curtea Domneasca.

Se spune ca este bine ca timp de noua marti sa vii si sa asisti la slujba

Cam in aceeasi perioada, o bisericuta cu hramul Sfantul Antonie, din vecinatate, unde se rugau detinutii, a ars din temelii intr-un incendiu. Dintre ruine a fost salvata, intr-o zi de marti, o icoana a Sfantului Antonie. Icoana a fost dusa la biserica situata langa Curtea Veche care, pe atunci, se numea Buna Vestire.

La inceput, in biserica avea loc “ungerea cu mir” a noilor domnitori. Astazi, langa biserica se mai pastreaza ruinele din fostul palat domnesc folosit pana la domnitorul Constantin Brancoveanu. Acum, la icoana Sfantului Antonie, facatoare de minuni, se roaga mii de enoriasi.

Cumpără o carte:


Pe mine m-a operat Sfântul Nectarie


Patericul pe înțelesul copiilor


Colindul vieţii mele


Viața, minunile și acatistul Părintelui Ilie Lăcătușu


Sfântul Iov din Uglea (1902-1985).
Din Patericul Maramureșului


Creștinismul sau Biserica


Lângă Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor


Din temnițe spre Sinaxare – Danion Vasile (coordonator)


Doctorul de povesti


Pilde și istorisiri pentru copiii creștini.


Patericul Mirenilor


Cum sa ne crestem copiii. Canon de rugaciune pentru copilul bolnav


Minunile Sfântului Nectarie din Eghina Românească


Despre Avort- Motive, Traume, Consecințe


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana

Cumpără o carte:


Cele mai frumoase rugăciuni


Când copilul nu ascultă


Pollyanna, jocul bucuriei


Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”


Cum să biruim frica


Deprimarea și tămăduirea ei în învățătura Bisericii


Învăţături despre mersul la biserică


Cele opt păcate de moarte şi lupta cu ele, Ascetica ortodoxă pentru mireni


Cum să ne îmbogăţim viaţa prin rugăciune


Cum să trăim în ziua de astăzi. Scrisori despre viaţa duhovnicească


Noul Materic. Cuvinte de suflet folositoare, uitate sau necunoscute, despre femei preacinstite și sfinte


Din temnițe spre Sinaxare


Noii martiri ai Rusiei


Minuni-Contemporane


Vino Si Vezi! Peripetiile Unui Ortodox In Lumea Contemporana